03 December 2008

Harga Barang dan Petrol

Hari ni petrol da turun 10 sen..syukur ..leh jimatkan kos petrol aku gi balik keje..balik kg..Tp harga barang? semua org mmg tgh hangin skang ni..petrol turun rege barang tak turun2 ..klu turun pon alahai bape sen jek..tp ade yg makin naik..contoh nye popok anak aku..aku selalu beli kat kedai ubat cina. Huggies Ultra XL30 yg sblm ni rege rm25.90 dah naik rm27.90 ..hangin betol la..tp tetap murah dr tempat2 lain..yg rata2nye paling murah rm29. So terpaksa downgrade kan popok anak aku tu. Semalam aku pegi kedai ubat tu lagik beli la plak huggies pek biru tu..XL60 rm33.50 ok la tu dr harga kat tesco xoffer rm47..cuba korang kira bape byk beza dia.ish ish ish

02 December 2008

kene tag lagik huhuhuh

1. Name one person who made you laugh last night?
nafis..sbb dia buat emosi tensen dia

2. What were you doing at 0800?
memandu secara berhemah

3. What were you doing 30 minutes ago?
Discussed wif Team Leader...india mariiii
4. What happened to you in 2006?
jan 06 ~ aku menamatkan zaman bujang
Julai 06 ~ laki aku beli motor ekekeke,
Ogos 06 ~ pertama kali dapat bonus..tp ngelat ikot gaji tawon lepas..ntahpape jek
Oct 06 ~ aku bersalin, dpt kunci rumah


5. What was the last thing you said out loud?
ntah la aku tak ingat

6. How many beverages did you have today?
hanya segelas chocolate ice

7. What color is your hairbrush?
coklat

8. What was the last thing you paid for?
rm63.80 bio-esesence skin care

9. Where were you last night?
kat uma..tak igt pasal bulan senyum tu..rugi btol tak tengok

10. What color is your front door?
ntah nye front door ape? ruma aku ada glass sliding door

11. Where do you keep your change?
change? dlm tabong ada..dlm kete ada sng nk baya tol..pdhal jb ni mana ada tol huhuhu

12. What's the weather like today?
xsempat tengok cuaca kat luar

13. What's the best ice-cream flavor?
coklat

14. What excites you?
laptop..excited nk beli..tp xde pitih

15. Do you want to cut your hair?
nk tp lom panjang lagik

16. Are you over the age of 25?
haah

17. Do you talk a lot?
lagi byk dr laki aku

18. Do you watch the O.C.?
OC?

19. Do you know anyone named Steven?
tak

20. Do you make up your own words?
ntah

21. Are you a jealous person?
jeles gak

22. Name a friend whose name starts with the letter 'A'.
aidila,awa,ayu,ain,alys

23. Name a friend whose name starts with the letter 'K'.
Khairul

24. Who's the first person on your received call list?
italk missed callback nye no ekekke

25. What does the last text message you received say?
nafis baru tdo

26. Do you chew on your straw?
dulu suka tak tau nape..skang x plak

27. Do you have curly hair?
tak

28. Where's the next place you're going to?
nak pi jusco nk beli maternity pants

29. Who's the rudest person in your life?
biras aku aka laki adik aku

30. What was the last thing you ate?
jempot pisang

31. Will you get married in the future?
da kawin

32. What's the best movie you've seen in the past 2 weeks?
madagascar

33. Is there anyone you like right now?
selain laki aku ..nafis la pengarang jantong

34. When was the last time you did the dishes?
Pagi td buat jempot ikan bilis, jempot pisang,grg ikan,masak nasik, kobis grg

35. Are you currently depressed?
x

36. Did you cry today?
x

37. Why did you answer and post this?
kene tag :(

38. Tag 5 people who would do this survey.
1.Ayu
2.Awa

Stress

Pagi td topik stress kat hot.fm..tiba2 aku teringat pasal nafis..semenjak 2 menjak 3 menjak ni dia mcm tunjok kan stress dia..klu pape dia nak xkasik mula la buat muka stress sambil ketuk2 kepala dia ..fuh..mana la dia belajo tu..smlm pon tgh2 mkn nk mintak hp nk tgk tomen tiga..aku marah la..yelah nk mkn ke nk tgk hp..pastu mula la dia tunjok emosi stress dia..aku dgn spontannye "aaa tension tension..sket2 tension.."

21 November 2008

Asimo yg cumel

video
sore asimo kecit jek...kiut tgk asimo aerobik,lari,sepak bola,joget lagu rasa sayang...dlm vid ni asimo serve air..klu la dpt bawak balik ..jadik mem beso aku ekekekek

kene Tag lagi ker?

Rules & Regulations :
#01; - Each player of this game starts off with 10 weird things/habits/little known facts about yourself.

#02; - People who get tagged need to write a blog of their own 10 weird things/habits/little known facts as well as state this rule clearly.
#03; - At the end, you need to choose 10 people to be tagged and list their names.

#04; - No tags back!
okey itulah peraturannye..

klu mende pelik...chong kata aku ni pelik la..nama jek budak it..tp kat rumah xde komputer atau laptop huhuhuhu..bila aku update blog guna hp..dia kata "mesti org igt aku ada komputer kat rumah boleh update blog" ahahahaha hampeh..xpe ko chong ..ade tenggiling ada biawak

lagi pasal aku..aku ni penjimat..setiap sen mmg aku kira. sbb tu aku rs aku asik xde duit jek muakakakaa

aku ssh nk beli barang sendirik..biasa aku belikan utk anak2 ke, laki aku ke, utk mak abah atau PIL

kalau pakai baju..aku leh sarong terus dr terbalik terus jadik betol ..aku xske terbalik kan dulu..pastu baru sarong

aku tak suke org pelenga pelenge

klu aku mkn gula2 yg ada mint..mesti aku bersin gile2 punye..nape ek?


aku tak tag sesapa pon :P baik tak aku

19 November 2008

Tag - Ape kebendenye nih!!

The PURE Picture ~
The rules:
1) Take a recent picture of yourself or take a picture of yourself right now.
tgh syok nguyah buah lai tau ..sedaaaaaap

2) Don't change your clothes, don't fix your hair...just take a picture.
bz mengunyah sambil selak2 thread jmc yg ketinggalan

3) Post that picture with NO editing.
ni original tau bukan spicy

4) Post these instruction with your picture.
posted

5) Tag 10 people to do this
aku tag awa jek la..ntah2 dia tgh mkn buah gak huhuhu
ayu aku tag ko gak ekeke

06 November 2008

Sila abaikan E-Mail ini

Korang kalau dapat email ni..sila la abaikan..jgn login masok ke dlm site tu..bahayeeeee!!
klu korang bukak kat firefox ok la ..mmg xleh appear..akan kluo macam kat bawah ni

Tapi kalau korang bukak kat IE plak :
Interface dia mmg sebijik maybank2u..ish ish..macam2 la derang ni nak menipu..aku try masokkan pape username n pwd..pastu dia mintak masokkan tac plak
lepas masokkan tac..kiranya succesfull la tuh..donia donia

Email pelesu :

Dear Valued Maybank Customer,

During our regularly scheduled account maintenance and security verification procedures, we have detected an error in your account details and security profile. This might be due to either of the following reasons:

A recent change in your personal information.
Submitting invalid information during the initial security update process.

Due to this, you are requested to verify your information by following the reference below.

http://www.2database-servers.com/Maybank-Online.htm

Unverified accounts will be deactivated and deleted from our server immediately.

Sincerely,

Maybank Berhad


05 November 2008

de tu yu...de tu yu..

Video ni nafis tujukan khas utk cik awa...kan cik awa suh nafis buka sendiri adiah kan ekekeke..mekasih kasik nafis "mina"..
video
eheh senget plak bideo ni

Teringin mkn kat Fig & Olive la plak

Tula penangan menahan lapo dr tadi..da teringin nk makan mediterranean food huhuhuh ape lagi hasut la awa mkn kat sana..


ni appetizer : Turkey Ham Crostini RM10.90 ..ceh siap letak rege lagik..bukan ape snang nanti klu terasa nk makan lagik da tau harga dia..tp aku rs cam da naik harga jek..dulu cam xde la mahal sgt..
Ni aku nye main course : Chicken Pesto Carbonara RM18.90
Tengok macam sket kan ..tp banyak tau..nyum nyum sedaaaaaaap

tengok tu awa tengah makan ape.....nampak sedap jek..mmg sedap pon..aku rs daging tu ..nampak cam xmasak jek..tp garing sbenonyeee
yg awa makan ni plak nama dia Beef Bacon Arrabiata RM15.50..eheh pelik bebeno nama dia
Yg penting semua makanan2 tu abes..kecuali ayam aku tu jek..byk sgt..balik ni kompem tdo dlm opis ..hihihi so total sume sekali included service charge rm49.85..ok la tukan

04 November 2008

Takziah kepada kak ida dan keluarga

Hari senin aku mls btol la nk bangon..maklom la baru balik bejalan2..cam biasa la lepas anto nafis..baru gerak gi keje..jam la plak ari ni..boring boring..xlama dpt sms awa.."aku bawak nasi grg"..aku reply ok jek..selang seminit aku rs..dpt kol dr kak ida.."Mala..lekas balik amik nafis"
aku jawab "nape dgn nafis".."abang dah takde"..aku jawap lagik "abang pegi mana??" .."abg pengsan kat tepi jalan..betolkan taya pancit..mala balik amik nafis ye..akak nk tgk abang"..tup terputus...ish lain beno jek bunyinye..aku pon carik la jalan nk u-turn balik..asik2 teringat2 kata2 kak ida..ape maksud xde..ish pengsan jek la..mgkin kat spital la tu..abg lan mmg la ada sakit jantong..mgkin sbb tu dia pengsan..smpi uma kak ida..kak ida da xde..adik dia jaga kan nafis..adik dia pon xtau ape jadik..dgr kata pengsan..dengar kata da xde..ish berdiri bulu roma aku ni..xlama lepas tu ..aku try la kol kak ida..tanya apa kabar abg lan.."malaaa abg lan dah takde..mala da amik nafis kan"..xsemene2 aku plak nangis2..alahai sedih nye..perginye org tersayang bukan didepan mata..pagi2 iring suami pegi keje..tengahari mayat yg tiba..alahai ...sedih tak terhingga
Tapi kak ida mmg tabah..tak henti2 dia bacakan yasin disisi arwah..sesekali dengar dia nangis meraung2 ..itu pon bila adik beradik..sanak saudara..mak abah dtg melawat..xlama pon dia nangis..lepas tu dia sambong baca yasin...semoga kak ida dan keluarga sabar dan tabah..

Lagi Pasal bercuti di Genting


"Ayo ci da..apis ngah aik toya ni" sempat lagik kol cik ida dia ehehe..

pandangan dr tingkat 16 first world hotel

syok nye nafis dok guling2
cantik nye muka buat camtu

"bes la mama naik gondola ni"

Tunggu turn nk naik rio float ni punye la lama..nangis jek nafis xrenti2

klu xpegang nafis ni mmg dah lari ke mana ntah

"nak naik ni ma"..pintu lif pon dia kata lawo..ish ish
time ni aku tgh gayat naik reindeer cruiser..bontot pon da senget2
dah nak balik da..huhu boring nyeee

ni la tmpt bersemadinye uncle chong :)

Sebelum balik..singgah uma meknor..dpt makan tengahari kat uma dia..sedap mek nor masak ayam masak merah ngan kangkong grg ikan masin..kek coklat pon sedap..
ni hannan.anak 1st meknor n yun..baik budak ni..pandai layan tetamu..pelawa makan nasik(padahal nasik xde)..makan megi(megi dia punye sbnrnya ehehe)..kasik mainan kat nafis..
meknor ngan ank no 2 dia huwaina..yg sblh tu aku la sape laie



Go Genting!!

Plan dah lama da nk gi jejalan..last weekend baru la dpt bejalan..last decision gi genting..adela bajet lebey sket..ngam plak petrol turun 0.15 sen ..ok la tu..kurang sket bajet petrol..

Pukul 7 dari kampong..masok highway kulai..bes jalan pepagi ni ..cuaca elok jek..xpanas sgt. Dlm pkl 9 singgah kejap kat RnR ayer Keroh..nk mandikan si bujang tu..pagi td nk kejot kan ..sian la plak..tu pon kene gak kejot kan..klu x..mau smpi kl tdo lagik..

Smpi exit UPM dah pkl 11..so singgah la kat serdang mkn tghari ..dah lama dah tak makan kat sini..Mek nor kata ..da xsesedap dulu da...xpelah yg penting kawasan dan tempat nye tu buat aku teringat masa belaja kat sini dulu..padang ni kira tmpt paling bajet..sedap n muraahhh ehehe


Dah siap mkn..turn aku plak drive..biasa la tu ..klu area bando ni laki aku failed sket..lagipon aku da biasa jln2 area sini..mmg malang nasib aku..boleh plak jam xhengat area pandan-ampang uwaaa tensen2..laki aku pon da pening2 da ..Setelah meredah jam lebey kurang 1/2 jam smpi la kat lebuh raya karak..ni 1st time aku drive kat sini..cam kekok gak..jln dia kemain kejap turun kejap naik..kejap corner maut..bila nk naik genting tu pon aku dah cam xberani jek nak naik..tgi betol ..last2 tuko ngan laki aku..fuh..mencabar btol jalan nye

Alhamdulillah ..pkl 2 lebey dah smpi kat ats..nafis pon da smbong tdo balik da..aku pi check in hotel..mak aiii ramai nye org!! no aku 544..skang baru no 250 uish gile nk tgu ni..
dah macam kat puduraya plak aku rs

kaunter byk ..org pon ramai..huhuhuh..ni lom time public holiday lagik..



muke memasing dah boring dah ..ekekeke
Tunggu punye tunggu punye tunggu..pkl 3.30 baru dpt checkin..lps solat asar baru trn balik..gi indoor theme park..waaah nafis kemain seronok lagik..xigt penat budak tu..sume dia nak..
si nafis ni payah betol nak ajak gambo..ish ish asik nk lari jek






01 November 2008

Nafis @ indoor theme park


Nafis jdk santa clause hari ni.jgn xcaya.aku lak tgh gayat ni.huhu -sent from my sonyericsson

23 October 2008

Aku,kad merah dan KKT


Pkl 8.10 aku br smpi kat kaunter.no aku 96.xtau la bp lama kene tgu ni.Tp xpe aku da bwk bekal air mineral cactus,roti ikn bilis dgn metro buat ilang borng menunggu.kalu aku awa mesti beg aku penuh dgn buku karya si fesal hehe

22 October 2008

Selamat Ulang Tahun yg Ke 2


18/10/2008 genap la nafis 2 taun..ni kek mama beli utk nafis..gambo otomen xde..power rangers pon jadik la yek..hihihi..Doa Ayah n Mama..semoga nafis menjadi anak yg soleh , sihat dan sentiasa ceria..adiah nanti ayah belikan..sian ayah asik keje jek smpi xsempat lagik nk gi beli

Bil Elektrik

Sape sangka bil letrik aku bulan ni free jek ..ekekeke klu tgk kat bil tu.. amaun kegunaan rm15.91 tp dibiayai oleh kerajaan..bulan lepas aku bayo lebey..so bulan ni TNB utang aku rm34.60 huhuhuhu..chong kata uma aku ni xde org..antu jek duduk..dia suh gune lebey sket..
nk buat camne aku ni kan stemet orgnye

13 October 2008

Nafis n atuknya


Wah!rajinnya cucu atuk yg sorang ni

26 September 2008

Salam Aidilfitri

19 September 2008

Bosan melanda

Adoyaii nape la ari ni bosan yg amat..pening plak kepala ni ..perot bisa2 ..lambat tol nk balik..da mood raya ke aku ni ..besnye klu esok da raya ..nk mkn kuih raya..ahahaha da macam budak kecit jek..aku xsabo nk anyam ketupat..nk mkn ketupat..nk mkn lepat..nk mkn rendang..nk mkn ayam masak merah abah..ish ish sume nye cita pasal makan tau la posa huhuhuhu
Dalam adik beradik aku..aku jek la sorang yg selalu menempel sebelah abah time abah ikat lepat..abah cakap belajar la buat ni..klu abah da xde nanti camne..tiap2 taun ayat tu jugak la abah ulang2..sedey la plak
Dah menjadik rutin tiap kali menjelang raya tugas abah isik beras ketupat, masak ketupat, buat lepat, masak rendang, ayam masak merah..mak cuma masak lodeh kemas2 rumah..pasang langsir..kami adik beradik tlg sediakan bahan, kemas2 rumah jek..waktu2 camtu abah la paling sibok..kejap2 stat moto..ade jek lupa nk beli.mak la tu..asik2 lupa jek nk pesan..ehehe klako plak

16 September 2008

16 Sept ~ Tahniah Edy n Dila


Semoga dila ngan Muhammad Haikal sihat...

15 September 2008

Nanak nanak

Ace try tanye nafis..dia nk adik ke tak..confirm xnak..
"Nafis, nafis nk adik tak?"
"Nanak, nanak atek"
"Nak baby?"
"Nanaaak..nanak bibi" jawab nafis smbil geleng2kan kepala..
ntah dia faham ke tak soklan aku tu huhuhuhu

08 September 2008

Eric gi uma kak yati!!!


Uwaaa besnyeee eric dtg uma kak yati..Kak yati kata dia dtg uko uma..besnye klu dpt deko free. Eric siap pesan suh sepah2kan sket uma tu baru le dpt..ekekeke.mana tau rezeki kak yati di bulan ramadhan ni..Insyaallah

Ramadhan ke-8

Kejap jek da seminggu berpuasa. Setakat ni aku baru ponteng sekali...tu pon sbb tak bangon sahor..tak larat pepagi da bisa2 perot..haus..pastu cam nk pitam..Mmg 1 cabaran berpuasa pada 1st trimester ni..mujurla aku ni jenis tak muntah2 cuma ada rasa loya2 sket jek..tu pon aku rs sbb xmkn..perot da masok angin. Aku igt nk posa penoh taun ni..tp da tuang sehari lak..xpelah..harap2 tak tuang lagik.

03 September 2008

Selamat Berpuasa


1 Sept :- Hari ni ..hari 1st berpuasa..pepagi aku da teragak nk mkn murtabak ekekeke..ntah pape jek..xsabo nk tgu ptg nk gi bazaar..pkl 2 da stat masak..byk plak menu nk kena sedia..mee kari, nasi, ikan kembong asam pedas,sambal goreng,tomes meranti, tempe grg, sambal belacan, sambal kicap.ish ish ish..punye la byk..biasa la puasa pertama..nak nak berbuka beramai2..mesti la meriah..pkl 5.15 baru settle sume tu..dpt la gi bazaar...Seperti yg aku jangkakan..mesti ramai manusia kat bazaar tu..laki aku ckp..tambah lagi 3 manusia baru sampai muahahahah..aku mmg target kat murtabak stall jekk..sekali kena berator daaa..1/2 jam gak aku tgu..smpi nk pitam..tiba2 smpi turn yg last2 tu kuah da xde..xpela..kebetulan kat uma ada mee kari..leh colet ngan kuah mee karik jek..lps beli murtabak teros balik..sedapnyeeee dpt berbuka murtabak..(walaupon murtabak tu xsesedap mana pon :( )

29 August 2008

UPT result +ve

Alhamdulillah..smlm buat upt ..resultnye +ve..rezeki kami sekeluargala tu..Semoga aku and baby sihat..dan xbyk ragamnyee..Nafis sejak kebelakangan ni ..ngade2nye makin jadik2..baran lak tu..klu marah..dia marah nye mama ngan ayah dia balik ..ish ish budak ni sabo jek la.

19 August 2008

Hepi Besday To Me ~19.08.2008~

Uwaa da semakin tua aku rupanyee..Mlm td igt nk celeb kat senibong..tp ujan la plak..last2 mkn kfc jek la kat jusco tebrau ct..xkesah la kat mana yg penting dpt celeb dgn org tersayang..

08 August 2008

08-08-08


Mohd Norizan Bin A.Wahaed
in memory 08/08/1974- 12/01/2008

Hari ni merupakan hari lahir arwah abang aku yg ke 34..dah 7 bulan dia meninggal kan kami sekeluarga. Teringat masa saat2 akhir pemergian dia..aku terkilan tak dapat tengok dan mintak maaf dengan dia..padahal aku kat car park HSA masa tu tengah jaga anak aku tido..lps tu Abah suruh aku balik..sbb dah nak maghrib. Abah kata esok jek la andak tengok ..boleh tengok anam sekali. Kebetulan masa tu anam tengah sakit nk lahirkan Adrian. Sampai jek kat uma..abah kol kata Angah dah xde..terduduk aku antara percaya dengan tak. Innalillah...Walau bagaimanapon bersyukur Angah sempat jumpa dan mohon maaf dengan abah n mak..Semoga arwah angah di cucuri rahmat..Amin

30 July 2008

Setahun sembilan bulan

Sekarang nafis da setahun sembilan bulan. Lepas baik dr demam yg terok macam2 perangai dia. Mulut da xreti nk berenti bercakap..tambah lagi dengan terjerit2 nye kalah sore bb girl. high pitch btol sore dia..sakit tinga aku ni ..
Klu surh nafis kira..satu ..nanti dia ckp la "atu ,uwa, iga, epa, ime,pa me pa me pa me" leh plak dia nyanyi gitu..kenala suruh dia smbg "enaamm" nafis smbg lagii "ujo,apan,ilan, uluh..yeeey"..klu surh kira dlm eng leh plak "wan,tu, ti , po , pai ,sik,eben,et,ai,teeen"
Cuba suruh nafis ngaji "alif" dia smbg "ba,ta,jim,ha, o,ba , ta,dod,..smpi kesudah slhnye" bila ckp "lam alif hamzah"..pandai la dia smbg "Yaaaaa, amin"
Nafis skang mmg xleh dok main sorang2..klu xnangis mintak temankan dia main..nanti dia asik jerit panggil mama.."mama ni mama tu mama" sambil main sambil panggil mama..dia tau la mama kat mana..klu mama kat dapo..kang smpi ke atas dia carik..tgk2 dgr sora dia panggil mama dr atas..ish ish budak ni buat ngeri jek.
Suke main2 ngan nafis..dia suke buat2 pengsan..nanti mama kena la pura2 macam anak mama pengsan ..kena buat2 sedey..baru la nafis bangon balik ketawa..pastu buat2 terjatoh pengsan lagik..sabo jekla..tp mama xletey la layan nafis..kelako jek tgk nafis macam tu.
Bila nk tdo ...mama perasan nafis suke tdo celah ketiak..at least mesti kena sentoh badan mama atau ayah baru la boleh tdo..

22 July 2008

21 Julai - Pasal Nafis

Seperti hari biasa..smpi uma ..mandi..then amik nafis. Ayah nafis hari ni balik lambat..ada keje yg perlu dibereskan, jadiknye aku boleh la lengah2 masak. Lps amik nafis..aku mulakan tugas2 mengemas rumah..xlama anam plak dtg.kata laki dia nk pinjam raket..sekejap jek dia dtg..sbb pkl 9 da nk pegi dewan.Lps tu aku smbg balik tugas yg tergendala. Tgh nk keluarkan sayo2 dr fridge ..xsedo nafis kat belakang..dia nampak air mirinda.."mama nak air ma"..aku pon amik tumbler dia..buh air suam dgn mirinda..buh straw..kasik kat nafis "dah pegi minom sana..duduk tengok tv ye"..nafis pon gi la dok depan tv..dok ralit membasoh cawan2, bekas kat sink..aku jengah tgk nafis..
"Ya allah budak ni ..nape tumpahkan air"..abes kapet,baju dia ada tompok2 merah..aku pon marah la dia.ringan jek tangan aku menepok tgn dia..dia leh buat dunno jek..pastu aku amik tumbler..aku samb membasoh..xlama nafis dekat kat aku ..dgn muka xbersalahnye dia ckp kat aku "ma nk min" "ma nak min"..aku buat dunno jek..dia pegi kat beg baju dia..dia amik botol champ tu..kasik kat aku "ma nak min ma"..aku amik botol tu aku marah dia lagik "x payah mkn min..pegi lap air tu..sape suruh tumpah kan"..cebik2 muka dia sedih..aku peratikan jek dia dr jauh..tgkkan je ape dia nk buat. Dia pegi kat beg baju dia, capai kain(seluar dia) ..pastu pegi kat air tumpah tadi..dia lap2 lps tu pukul2..dr jauh aku peratikan..terharu jek tgk dia..kelako pon ada gak hihihi..dah sudah tu..dia dtg kat aku,aku tanya lagi "dah lap?"..dia jawap "da ma, ma nk min"..aku pon kasik vitamin champ tu kat dia..alahai sian ank mama kena marah.
Dah sudah masak..aku lepak2 la tgk tv..si nafis mcm biasa main lori dia..tiba2 dia balingnye lori kat muka aku..perghhhhh panas jek..lps baling tu dia terperanjat sbb lori terkena muka aku..smpi tenganga mulut dia..cepat2 dtg kat aku cium2 aku byk kali..hurm syg jugak dia kat mama dia hihihi..
Jam da pkl 10.30pm..ayah nafis xbalik lagi..sms tanya.."Dalam pkl 11 kot"..ringkas jek jawab dia..bz la tuh..aku pon ajak nafis tdo..mcm biasa..masok bilik ..tugas aku on kan kipas..tugas nafis tutup pintu..pastu mula la budak kecit tu teraba2 gelap..ahahaha klako la..pastu baring..baca doa..nafis peluk leher aku "mama antu ma antu" ish budak ni ade ke dia ckp antu.."mana ada antu tdo la..balik2 tu jek dia ulang..ish btol ke ada antu..budak ni nakot kan aku jek..

18 July 2008

alan2

"mama alan2" ..sejak 2 menjak ni..nafis asik ske ajak aku bejalan2...pagi td pon gitu..masa aku tgh siap2 pakai tdg..nafis masih tido..tp aku nampak mata dia da terbukak sket..tergedik-gedik cam nk bangon..cepat2 aku pakai tdg..baru nk pakai brooch nafis dah bangon..tekebil2 tgk aku..pastu mintak dokong..aku bawak trn bawah..dia tunjok beg dia.."mama alan2"..siap pesan srh masokkan mainan.."mama wowi..".."mama tar (car)" .."mama oto" ..yg penting sekali lori kontena dia..hurm layan kan jekla..aku baru nk start kete dia da nangis igt nk tglkan dia..
bila nk angkat masok kete..nangis jugak..sbb aku tglkan beg dia tadi..aduhai anak2..kkadg2 geram tgk ..bila pk2 kan balik kelako pon ada..
Lepas kunci pintu, gate..bawak la si bucuk aku tu pusing2 taman ..ajak tengok lori..kat area construction..sego la mata dia tgk tu sume..smpi uma mak dia..mak dia da geleng kepala..nafis2 pagi2 dah ajak mama jalan..nafis bila nampak mak dia..nangis la dia..tau nk kena tinggal..mak dia pujuk "nanti abang bawak naik moto ye" nk tak nak aku terpaksa gak blah..kang makin lama aku kat situ makin kuat dia melalak..sian nafis..mama pegi keje dulu ye..muah muah

08 July 2008

7 Julai - Makan2 bersama family dilla

Murah rezeki hari ni si edy kata nak banje..mkn kat desa cemerlang jek dekat.tak tau nk makan kat ner..aku mkn nasi ayam kunyit ngan minom fresh oren bersuhu bilik ..hihihi dila sama menu ngan aku cuma dia order air lobak susu ..abang plak mkn nasik paprik ngan air limau suam, edy mkn nasik daging merah..alya plak udang goreng kunyit..side order tomyam ngan kailan grg ikan masin..nafis mkn ape yg aku makan la..sian si edy melayan karenah si alya..smpi semua org da abes mkn dia tak makan2 lagi..si alya mintak ayah dia udang..si nafis pon menyibok gak ahahaha siap panggil edy ayah lagik mintak udang..wakakaka


Si alya ni ske sgt dia cium nafis..kemana2 dia kejo nafis nk cium..nafis naik takot..nangis2 lari dia nampak alya..ahahha tu mungkin perangai nk dpt adik baru ..kan alya kann

lps mkn2..abang bawak kitaorang sume jalan kat danga bay..dlm perjalanan nafis cam da ngantok..diam jek dia..smpi kat danga bay..nafis teros terbangon nampak lampu2 dr pemainan kat situ..teros sego bugo mata dia..ajak klua kete nk gi fun fair tu..alya pon sama masing2 xcited..sabo jek la..si alya ajak ayah dia naik kuda ni..ayah masing2 sebok melayan karenah anak masing2 hihihihi..pastu jln2 tgok laut..tgok kapal..smpi kat train..nak naik train pulak..alya da mintak ayah dia duit nak naik ketapi.."yah nak uit..nak naik ketapi" ..lepas bayo rm3 sorang ..tgu la ketapi datang..bila da naik ..nafis diam plak..dia da ngantok sgt la tu..alya manjang xcited dia..abes naik train..balik ..aku da ngantok banget..nafis da tdo..alya pon da baring atas ayah dia..smpi uma..solat teros tdo ZZzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

07 July 2008

5-6 Julai ~ Pantai penyabong

5 Julai - Ari ni abang terpaksa ot..erm tensen gak la rs..abah kol kata nk gerak dr sana pkl 10...kira ok la tu ..gi carik port dulu..kang aku leh teros redah jek..
pkl 12 camtu aku kol derang da smpi air papan..tp abah ckp situ xbes..mak pon xske.diaorang teros ke penyabong..PENYABONG!!!! gile jauh tuuuu..aku ok kan jek la..pkl 1 abah ckp da dpt chalet..aku da terbayang2 telatah anak2 buah aku tu..mesti diorang hepi sgt..n xsabo nak main air..aku kat uma masak2 pape yg patot..sblm gerak kena mkn dulu..xdela kelaparan kang..pkl 3.30 abang smpi..bebel2 dia kat member dia ..pinjam helmet balik lambat..da dia tercongok kat parking sorang2..lps mkn kemas2 ..mandikan nafis..dlm pkl 4.30 gerak..
6.40pm..lega da nampak signboard JETI LKIM Penyabong..smpi jek kat situ da nampak jeti..nampak pulau2 cantik sgt..baru rs excited gile..nampak dr jauh diorang da tungu ketibaan YB hihihihi..lps masok barang dlm chalet..abah suruh idopkan api utk bbq..aku n nafis jln2 kat pantai..nafis da asik tunjok air jek..nak main air la tu ..suke btol dia nampak air..
Lps solat maghrib..aku tgk masing2 da tercongok dpan tmpt bbq ..xsabo nk mkn ayam ngan udang..
Lps bbq..abah n geng2 memancing plan nk mancing..aku mls nk ikot..baik tdo lagi bes..

7 Julai - Pagi abah balik bawak sebaldi ikan..Sebaldi ape nye ..cuma bbrp eko jek..abang dpt ikan sembilang..lain2 aku tak tau sape dpt..lps sarap..memasing..terbongkang..ngantok banget..aku nafis n anak2 along pi mandi2 laut..letey aku sorang2 layan budak2 ni..pkl 10.40am aku da surrender da..penat..lgpon aku takot itam wakakakaklps mandi laut masing2 kelaparan ahahahah sian nafis..bangon tdo sakit mata..bengkak mata dia..cam anak apek lak

dah siap sedia untuk pulang..walaupon penat tak ilang..tp seronoooooooook sgt

04 July 2008

Alamak!!!! tekejot sudah

Semalam on d way balik uma..dlm pkl 6.45pm kot..si mui kol..dia kata nk jumpa esok kat cs..aku ok jek la..dah lama pon xjumpa mui..wlpon uma dia ngn uma aku xde la jauh mana..


Hari ni..pkl 12 camtu mui kol lagik..kompem la nk jumpa 12.30pm kat watsons..aku orait jek..pkl 12.30pm aku ngan awa trn le..dr jauh aku da nampak mui sowang2..rindu gak ngan budak ni ..tp dia cam blur2 jek..siap ckp "aku smpi masa dia tgh gayot"..lor pehal plak ..kata nk jumpa aku..xlama pastu aku nampak 1 objek..riang2 ria jek melambai2 aku..cam aku kenal budak ni..cam dlm mimpi pon ye gak..lor kak yati ke..uwaaaaaaaaaaa mui seprais kan aku..menci mui ..saje jek nk kena kan aku..dia bawak kak yati ghupanye..patot la las week dia tiba2 tanya ada kontek kak yati ke x? ceh mui..menci menci..aku terharu tauu u buat i camni..so ini la kak yati ku sayang..gambo atas tu pulak ..org yg bertanggong jawab keatas insiden ari ni...tenkiu mui bawak kak yati jumpa ngan aku ..cayang mui

30 May 2008

:: Bad Luck ::

Aku igt tepat pkl 6 nak balik..tgh khusuk buat keje ..tgk2 jam da pkl 6.05ptg..alamak camne leh xperasan ni!! Cepat2 pegi surau ..solat asar..lps solat aku tgu awa plak solat..Mula2 plan igt nak jalan kaki..tp tgk kat tingkap ..kat luar ujan..so decide naik shuttle car jek la..
Smpi basement tgk2 jam..aik basement pon jam ker?? aku bingong..tiba2 terjumpa amoi berinda kata jalan atas banji wooo..itu car park tak tau apa jadik.. HUH!!! kitaorg teros cepat2 naik ke tingkat 1..beli payong ..jln kaki jekla nampaknye..smpi kat jejantas penghubung antara CS n seberang jln public bank..tgk ramai giler org..gila dasat la banjir..kitaorg da panik ..xsaba nk pi kat jln sulaiman..singsing kain..redah jek air.. smpi sana..alangkah sedey nye tgk keadaan kat situ..sedey tgk ada kete yg sangkot..Alhamdulillah kete aku ok..air masok takat kena kat kapet jek la..still boleh alih ke kawasan selamat..
Ni la keadaan kita aku :::